Animatie

Illustratie

Over & Contact

Blog

Vrij werk

Op mijn Behance pagina kunt voorbeelden vinden van mijn vrije werk.

Illustratie

Vorm volgt functie

Mijn illustratiewerk is te verdelen in infographics, redactionele tekeningen en tender illustraties. Het doel van een illustratie bepaalt uiteindelijk de vorm.

 

Infographics

Staat de overdracht van informatie of kennis voorop, dan kiest u voor een  infographic; een informatieve illustratie, vaak in combinatie met tekst. Van pictogram tot landkaart en van handleiding tot pie-chart, afgemeten op uw boodschap.

 

Redactionele illustraties

Onder redactionele illustraties vallen figuratieve beelden die een idee of concept verbeelden. Een passend beeld bij een artikel of column bijvoorbeeld.

 

Tender illustraties

Een groot gedeelte van mijn werk bestaat uit het illustreren en opmaken van tenders en EMVI-aanbestedingen. Denk daarbij aan faserings-plannen, bouwkundige details, diverse plattegronden en isometrische doorsneden.

Niet op meubels staan

Twee van de 42 illustraties uit het boekje 'Met zachte hand' voor de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed.

Een instructie boekje over het schoonhouden van bijzondere objecten uit de Rijkscollectie RCE. Het boekje is als pdf te downloaden op hun website.

Ruimtevaart infographics

Twee voorbeelden infographics gemaakt voor NOS bij artikelen over de Ingenuity Mars Helicopter en The European Robotic Arm.

 

Hier vindt u nog enkele voorbeelden.

Angst voor IT & Robots slijpen, trimmen en reinigen.

Twee redactionele illustraties uit een uitgebreide serie geproduceerd voor een organisatie die bedrijven begeleidt bij de  overstap naar een digitale workflow.

Brexitbedrijven kiezen voor Nederland

Redactionele illustratie bij dit artikel voor NOS Online.

EMVI illustraties

Hierboven ziet u een willekeurige greep uit mijn EMVI illustraties voor diverse klanten.

Risico op discriminatie

Beeld bij een artikel over het gebruik op grote schaal van voorspellende algoritmes door de Nederlandse overheid.

Bekijk meer beelden en lees het artikel hier.

Kaarten

Een greep uit de nieuws-kaartjes die ik het afgelopen jaar heb gemaakt voor de NOS website en app. Vanzelfsprekend horen ze te worden gezien in de context van de artikelen waar ze bij stonden. Bovenstaande voorbeelden gemaakt met de vaste stijlelementen van NOS Online. Bekijk er meer, en in detail, op deze blog-post.

NLPO

Voor een e-learning programma van De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) maakte ik een 15-tal illustraties rond de journalistieke werkwijze. Hier zie je 2 voorbeelden uit de serie.

Newsheaders

Enkele voorbeelden van newsheaders waarbij vaak eigen grafische elementen worden gecombineerd met fotografisch materiaal.

Buur wie ben je

Een illustratie voor een boek en  e-pub met gesprekjes met Nederlanders die uit een ander land komen.